Tra Fileto

 
 
 

Yine Panga ailesinden bir balık olan Tra, Basa ve Panga arasında yağ oranına sahip, basaya göre daha açık renkte, beyaz etli bir balıktır. Yetiştiricilkle elde edilen bu balık da başta Avrupa ülkeleri ve Amerika olmak üzere, gittikçe artan seviyede pek çok ülke tarafından tüketilmektedir. Diğer Panga balıklarında olduğu gibi, taze veya donuk fileto, veya kaplamalı olarak piyasası bulunmaktadır.



Ürün Bilgisi

Ürün Adı DENİZER Dondurulmuş Tra Fileto 10 kg
Ürün Latince Adı Pangasius hypophthalmus
Ürün İngilizce Adı Tra
Ürün Dış Barkodu 8680539200700
Ürün İç Barkodu -
Ürün Boyu 220 + g    /    Glaze öncesi boy    /    Glaze sonrası boy 
Ürün Tanımı

 
Hasatından sonra tra, baş kısmı, iç organları ve derisinden arındırılır, karın kısmındaki yağ dokusu alınarak fileto edilir, AB standartlarında işlenir, hemen dondurulur, glaze uygulanarak dökme olarak paketlenir.
Dondurma Şekli IQF (Bireysel Hızlı Dondurucu)
Paketleme Şekli 10 kg dökme
İçindekiler Tra fileto (%80), su (%20)
Üretim Şekli Çiftlik Yetiştiriciliği    /    Avcılık (FAO :    )    /    İşleme
Menşei Vietnam
Ambalaj içi adet 30 adet/10 kg
Glaze oranı %20
Ürün tipi Kılçıksız, PBI (küçük dikey kılçıklı), karın kısmında yağ dokusu alınmış, derisiz fileto
Hasarlı ürün adedi Maksimum 1-2  adet / 10 kg
Görünüm Hafif pembe-beyaz et, ürüne özgü doğal görünüm
Koku Ürüne özgü doğal koku
Tat Ürüne özgü acı veya ekşi olmayan doğal tat
Elastikiyet Sıkı, kuru değil
Ortalama g/1 kg 300 g
Raf ömrü Üretim tarihinden sonraki ilk 24 ay
Katkı maddesi AB standartlarında uygulanmıştır (Maks ‰5).
Dış ambalaj Min 4 renkli dış baskılı Oluklu mikrodalga mukavva koli (PAP) ambalaj (26x49x18 cm)
İç ambalaj PE iç poşet
Ambalaj Kriteri

 
Plastik madde ve malzemelerin bileşenlerinin gıda maddesine toplam geçiş miktarı madde veya malzemenin yüzey alanının desimetre karesinde 10 miligramdan fazla olamaz. Bu değer plastik madde veya malzemenin toplam migrasyon limiti olarak tanımlanır (mg/dm2).
Saklama Koşulu
 
Minimum -18°C'de taşınmalı, saklanmalı ve depolanmalıdır. Taşıma işlemi kontaminasyon önlenerek, soğuk zincir kırılmadan tamamlanmalıdır.
 


Besin Değerleri

Enerji (kcal/100 g) 90
Yağ (g/100 g) 6
Protein (g/100 g) 18
Kolestrol (mg/100g) 28
Sodyum (mg/100g) 30
Karbonhidrat (mg/100g) 0
Vit A (%/100 g) 0
Vit C (%/100 g) 2
Kalsiyum (%/100 g) 0
Demir (%/100 g) 0
Omega 3 (g/100 g) 13
 


Kimyasal Parametreler

Civa (Hg) (mg/kg) 0,5
Kadmiyum (Cd) (mg/kg) 0,05
Kurşun (Pb) (mg/kg yaş ağırlık) 0,3
 
Dioksinlerin toplamı en çok (pg/g yaş ağırlık) 3,5
 
Dioksinlerin ve benzeri PCBs'lerin toplamı en çok (pg/g yaş ağırlık) 6,5

 
PCB28, PCB52, PCB101, PCB138, PCB153 ve PCB180 toplamı (ng/g yaş ağırlık) 75

 
 


Mikrobiyolojik Parametreler

Histamin (mg/kg) 200-400
Salmonella spp(g-ml) 0/25
Listeria monocytogenes (g-ml) 0/25
 


Yasal Kriter

GKGM İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik
GKGM Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği
GKGM Bulaşanlar Yönetmeliği
GKGM Etiketleme Yönetmeliği
GKGM Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği
GKGM Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği
Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği
 


Net Ağırlık Ölçüm Tanımlaması

Ürün düşük sıcaklıktaki depodan alınır ve hemen açılır, akan soğuk su altına alınır.
Ürünün parçalanmaması için dikkatli çalkalanır.
Yüzeyde hissedilen veya görülen buz tamamen kaybolana kadar işleme devam edilir.
No.8 olan eleğe (20 cm çapında <0,9 kg ürün için/30 cm çapında >0,9 kg ürün için)alınır
Ürünün konumu değişmeden, elek 17-20°C doğuya eğilir ve maksimum 2 dakika beklenir.
Hemen darası alınmış kaba aktarılır ve tartılır.
AOAC 963.18 Dondurulmuş Deniz Ürünleri Net Ağırlık standardı baz alınmıştır.
 


Üreme Zamanları

Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık
X X X X X X X X X X X X