Taze Bütün Somon

 
 
 

Çok ticari bir balık olup, Norveç, Kanada ve Rusya başta olmak üzere pek çok sayıda ülke tarafından kültür ortamında üretilmektedir. Doğal ortamda Atlantik Okyanusu orijinli bir balık olup, üreme döneminden önce tatlı suya göç eder, burada üredikten sonra deniz sularına geri döner. Daha sonra üremek için tekrar tatlı sulara göç eder.

Vücudu gümüşi parlak pullarla kaplıdır.150 cm boya kadar ulaşır. Çok lezzetli, türe özgü, kırmızı bir ete sahiptir. Yağlı bir balık olmasına rağmen düşük kolesterole yardımcı olur, tamamen kalp dostudur ve yüksek miktarda Omega 3 içerir.



Ürün Bilgisi

Ürün Adı Taze Bütün Somon 20 kg
Ürün Latince Adı Salmo salar
Ürün İngilizce Adı Atlantic salmon
Ürün Dış Barkodu -
Ürün İç Barkodu -
Ürün Boyu 4-5 kg, 5-6 kg, 6-7 kg
Ürün Tanımı
 
Hasatından sonra somon, kafalı olarak iç organları temizlenir ve derhal paketlenerek taşıma sürecine başlanır.
Dondurma Şekli -
Paketleme Şekli 20 kg dökme
İçindekiler Bütün uskumru (%100)
Üretim Şekli Çiftlik Yetiştiriciliği    /    Avcılık  (FAO :          )    /    İşleme
Menşei Norveç
Ambalaj içi adet

 
4-5: 4 adet/20 kg
5-6: 3 adet/20 kg
6-7: 2 adet/20 kg
Glaze oranı %0
Ürün tipi Bütün, kafalı, iç organları alınmış superior kalite somon
Hasarlı ürün adedi 0 adet / 20 kg
Görünüm Kırmızı-turuncu et, parlak deri, pullarda deformasyon yok, ürüne özgü görünüm
Koku Ürüne özgü doğal koku
Tat Ürüne özgü acı veya ekşi olmayan doğal tat
Elastikiyet Sıkı, kuru değil
Ortalama g/1 kg

 
4-5: 4,5 kg
5-6: 5,5 kg
6-7: 6,5 kg
Raf ömrü Üretim tarihinden sonraki ilk 15 gün
Katkı maddesi Bulunmamalıdır.
Dış ambalaj Strafor kutu
İç ambalaj -
Ambalaj Kriteri

 
Plastik madde ve malzemelerin bileşenlerinin gıda maddesine toplam geçiş miktarı madde veya malzemenin yüzey alanının desimetre karesinde 10 miligramdan fazla olamaz. Bu değer plastik madde veya malzemenin toplam migrasyon limiti olarak tanımlanır (mg/dm2).
Saklama Koşulu
 
Minimum  +4°C'de taşınmalı, saklanmalı ve depolanmalıdır. Taşıma işlemi kontaminasyon önlenerek, soğuk zincir kırılmadan tamamlanmalıdır.
 


Besin Değerleri

Enerji (kcal/100 g) 206
Yağ (g/100 g) 12
Protein (g/100 g) 22
Kolestrol (mg/100g) 63
Sodyum (mg/100g) 61
Karbonhidrat (mg/100g) 0
Vit A (%/100 g) 1
Vit C (%/100 g) 6
Kalsiyum (%/100 g) 1
Demir (%/100 g) 2
Omega 3 (g/100 g) 2,26
 


Kimyasal Parametreler

Civa (Hg) (mg/kg) 0,5
Kadmiyum (Cd) (mg/kg) 0,05
Kurşun (Pb) (mg/kg yaş ağırlık) 0,3
 
Dioksinlerin toplamı en çok (pg/g yaş ağırlık) 3,5
 
Dioksinlerin ve benzeri PCBs'lerin toplamı en çok (pg/g yaş ağırlık) 6,5

 
PCB28, PCB52, PCB101, PCB138, PCB153 ve PCB180 toplamı (ng/g yaş ağırlık) 75

 
 


Mikrobiyolojik Parametreler

Histamin (mg/kg) 200-400
Salmonella spp(g-ml) -
Listeria monocytogenes (g-ml) -
 


Yasal Kriter

GKGM İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik
GKGM Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği
GKGM Bulaşanlar Yönetmeliği
GKGM Etiketleme Yönetmeliği
GKGM Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği
GKGM Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği
Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği
 


Üreme Zamanları

Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık
X X X X X X X X X X X X