Taze Bütün Somon
Çok ticari bir balık olup, Norveç, Kanada ve Rusya başta olmak üzere pek çok sayıda ülke tarafından kültür ortamında üretilmektedir. Doğal ortamda Atlantik Okyanusu orijinli bir balık olup, üreme döneminden önce tatlı suya göç eder, burada üredikten sonra deniz sularına geri döner. Daha sonra üremek için tekrar tatlı sulara göç eder.
Vücudu gümüşi parlak pullarla kaplıdır.150 cm boya kadar ulaşır. Çok lezzetli, türe özgü, kırmızı bir ete sahiptir. Yağlı bir balık olmasına rağmen düşük kolesterole yardımcı olur, tamamen kalp dostudur ve yüksek miktarda Omega 3 içerir.
Ürün Bilgisi
Ürün Adı | Taze Bütün Somon 20 kg |
Ürün Latince Adı | Salmo salar |
Ürün İngilizce Adı | Atlantic salmon |
Ürün Dış Barkodu | - |
Ürün İç Barkodu | - |
Ürün Boyu | 4-5 kg, 5-6 kg, 6-7 kg |
Ürün Tanımı |
Hasatından sonra somon, kafalı olarak iç organları temizlenir ve derhal paketlenerek taşıma sürecine başlanır. |
Dondurma Şekli | - |
Paketleme Şekli | 20 kg dökme |
İçindekiler | Bütün uskumru (%100) |
Üretim Şekli | Çiftlik Yetiştiriciliği √ / Avcılık (FAO : ) / İşleme |
Menşei | Norveç |
Ambalaj içi adet |
4-5: 4 adet/20 kg 5-6: 3 adet/20 kg 6-7: 2 adet/20 kg |
Glaze oranı | %0 |
Ürün tipi | Bütün, kafalı, iç organları alınmış superior kalite somon |
Hasarlı ürün adedi | 0 adet / 20 kg |
Görünüm | Kırmızı-turuncu et, parlak deri, pullarda deformasyon yok, ürüne özgü görünüm |
Koku | Ürüne özgü doğal koku |
Tat | Ürüne özgü acı veya ekşi olmayan doğal tat |
Elastikiyet | Sıkı, kuru değil |
Ortalama g/1 kg |
4-5: 4,5 kg 5-6: 5,5 kg 6-7: 6,5 kg |
Raf ömrü | Üretim tarihinden sonraki ilk 15 gün |
Katkı maddesi | Bulunmamalıdır. |
Dış ambalaj | Strafor kutu |
İç ambalaj | - |
Ambalaj Kriteri |
Plastik madde ve malzemelerin bileşenlerinin gıda maddesine toplam geçiş miktarı madde veya malzemenin yüzey alanının desimetre karesinde 10 miligramdan fazla olamaz. Bu değer plastik madde veya malzemenin toplam migrasyon limiti olarak tanımlanır (mg/dm2). |
Saklama Koşulu |
Minimum +4°C'de taşınmalı, saklanmalı ve depolanmalıdır. Taşıma işlemi kontaminasyon önlenerek, soğuk zincir kırılmadan tamamlanmalıdır. |
Besin Değerleri
Enerji (kcal/100 g) | 206 |
Yağ (g/100 g) | 12 |
Protein (g/100 g) | 22 |
Kolestrol (mg/100g) | 63 |
Sodyum (mg/100g) | 61 |
Karbonhidrat (mg/100g) | 0 |
Vit A (%/100 g) | 1 |
Vit C (%/100 g) | 6 |
Kalsiyum (%/100 g) | 1 |
Demir (%/100 g) | 2 |
Omega 3 (g/100 g) | 2,26 |
Kimyasal Parametreler
Civa (Hg) (mg/kg) | 0,5 |
Kadmiyum (Cd) (mg/kg) | 0,05 |
Kurşun (Pb) (mg/kg yaş ağırlık) |
0,3 |
Dioksinlerin toplamı en çok (pg/g yaş ağırlık) |
3,5 |
Dioksinlerin ve benzeri PCBs'lerin toplamı en çok (pg/g yaş ağırlık) |
6,5 |
PCB28, PCB52, PCB101, PCB138, PCB153 ve PCB180 toplamı (ng/g yaş ağırlık) |
75 |
Mikrobiyolojik Parametreler
Histamin (mg/kg) | 200-400 |
Salmonella spp(g-ml) | - |
Listeria monocytogenes (g-ml) | - |
Yasal Kriter
GKGM İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik |
GKGM Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği |
GKGM Bulaşanlar Yönetmeliği |
GKGM Etiketleme Yönetmeliği |
GKGM Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği |
GKGM Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği |
Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği |
Üreme Zamanları
Ocak | Şubat | Mart | Nisan | Mayıs | Haziran | Temmuz | Ağustos | Eylül | Ekim | Kasım | Aralık |
X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X |