Hoso BT Karides

 
 
 

Kaplan karides cinsleri arasında en çok ticari öneme sahip tür olup, tüm dünyada pek çok ülkede yetiştiriciliği yapılmaktadır. Hint-Batı Pasifik okyanusunda bulunur.

Çok lezzetli bir karidestir, bütün, kuyruk üzerinde et, butterfly, et ve kaplamalı gibi pek çok çeşitte satışa sunulmaktadır.



Ürün Bilgisi

Ürün Adı Dondurulmuş HOSO BT Karides 10 kg
Ürün Latince Adı Penaeus monodon
Ürün İngilizce Adı Black tiger prawn
Ürün Dış Barkodu




 
4-6: 8680539204029
6-8: 8680539204043
8-12: 8680539204067
13-15: 8680539204081
16-20: 8680539204104
21-30: 8680539204128
Ürün İç Barkodu




 
4-6: 8680539204036
6-8: 8680539204050
8-12: 8680539204074
13-15: 8680539204098
16-20: 8680539204111
21-30: 8680539204135
Ürün Boyu 4-6, 6-8, 8-12, 13-15, 16-20, 21-30 /   Glaze öncesi boy     /    Glaze sonrası boy
Ürün Tanımı

 
Hasatından sonra BT karides, kafa, kabuk ve kuyruk kısımları alınmadan boylanır, plaklara az miktarda su eklenerek plaka tipi dondurucularda hemen dondurulur, 1 kg.lık kutularda paketlenir.
Dondurma Şekli Semi IQF (Yarı Bireysel Hızlı Dondurucu)
Paketleme Şekli 10x1 kg.lık kutu ambalaj
İçindekiler HOSO BT karides (%80), su (%20)
Üretim Şekli Çiftlik Yetiştiriciliği    /    Avcılık   (FAO : 51 )    /    İşleme
Menşei Endonezya
Ambalaj içi adet




 
4-6: 4-6 adet/kg
6-8: 6-8 adet/kg
8-12: 8-12 adet/kg
13-15: 13-15 adet/kg
16-20: 16-20 adet/kg
21-30: 21-30 adet/kg
Glaze oranı %20
Ürün tipi HOSO karides
Hasarlı ürün adedi Maksimum 1-2 adet/kg
Görünüm Koyu kaplan çizgili kabuk, ürüne özgü görünüm
Koku Ürüne özgü doğal koku
Tat Ürüne özgü acı veya ekşi olmayan doğal tat
Elastikiyet Sıkı, kuru değil
Ortalama g/1 kg 4-6: 170 g / 6-8: 125 g / 8-12: 84 g / 13-15: 77 g / 16-20: 50 g / 21-30: 35 g
Raf ömrü Üretim tarihinden sonraki ilk 24 ay
Katkı maddesi Bulunmamalıdır.
Dış ambalaj Min 4 renk baskılı oluklu mikrodalga mukavva koli (PAP) ambalaj (26x53,5x20 cm)
İç ambalaj Min 4 renk baskılı iç kutu
Ambalaj Kriteri

 
Plastik madde ve malzemelerin bileşenlerinin gıda maddesine toplam geçiş miktarı madde veya malzemenin yüzey alanının desimetre karesinde 10 miligramdan fazla olamaz. Bu değer plastik madde veya malzemenin toplam migrasyon limiti olarak tanımlanır (mg/dm2).
Saklama Koşulu
 
Minimum -18°C'de taşınmalı, saklanmalı ve depolanmalıdır. Taşıma işlemi kontaminasyon önlenerek, soğuk zincir kırılmadan tamamlanmalıdır.
 


Besin Değerleri

Enerji (kcal/100 g) 100
Yağ (g/100 g) 1,5
Protein (g/100 g) 15
Kolestrol (mg/100g) 145
Sodyum (mg/100g) 290
Karbonhidrat (mg/100g) 0
Vit A (%/100 g) 0
Vit C (%/100 g) 4
Kalsiyum (%/100 g) 50
Demir (%/100 g) 11
Omega 3 (g/100 g) 5
 


Kimyasal Parametreler

Civa (Hg) (mg/kg) 0,5
Kadmiyum (Cd) (mg/kg) 1
Kurşun (Pb) (mg/kg yaş ağırlık) 1
Dioksinlerin toplamı en çok (pg/g yaş ağırlık) 3,5
 
Dioksinlerin ve benzeri PCBs'lerin toplamı en çok (pg/g yaş ağırlık) 6,5

 
PCB28, PCB52, PCB101, PCB138, PCB153 ve PCB180 toplamı (ng/g yaş ağırlık) 75

 
 


Mikrobiyolojik Parametreler

Histamin (mg/kg) 100-200
Salmonella spp(g-ml) -
Listeria monocytogenes (g-ml) -
 


Yasal Kriter

GKGM İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik
GKGM Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği
GKGM Bulaşanlar Yönetmeliği
GKGM Etiketleme Yönetmeliği
GKGM Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği
GKGM Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği
Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği
 


Net Ağırlık Ölçüm Tanımlaması

Aparatlar
>Kap: Tüm paket içeriğini alacak kadar büyük ve tüm parçaların düşmesini engelleyecek kadar küçük delikli bir kap olmalıdır.  Herbir açıklık  standart 16 inç (2,54 cm) olan metal deney tüpü rafı veya eşdeğer genişliğinde olması yeterlidir.
>Elek: AB no:8, 20 cm ve 30 cm
İşlem
>Herbir paketteki ürünü delikli bir kaba alıp, 15 L tatlı su içeren 26±3°C sıcaklığındaki konteynere, kabın üst kısmı su ile dolacak kadar batırınız. Su aynı sıcaklıkta olup, debisi 4-11 L/dk olmalıdır.
>Ürün, katılığını kaybederek çözüldüğünde, hemen 450 g ve üzeri ise 30 cm'lik, 450 g.dan düşük ise 20 cm.lik eleklere alınmaldır.
>Ürün yer değiştirmeksizin elek 30° eğilir ve maks 2 dk süzülür.
>Süzmeden sonra hemen darası alınmış yassı bir kaba alınır.
>Ürün tartılır, sonuç çözülmüş ürün ağırlığıdır.
*AOAC 967.13 Dondurulmuş Yengeç eti ve Karides Net Ağırlık standardı baz alınmıştır.
 


Üreme Zamanları

Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık
X X X X X X X X X X X X