Lingcod (Ophiodon elongatus)

Lingcod, ABD ve Kanada’nın batı kıyılarının en büyük su ürünleri firmaları tarafından avlanır.         

Pek çok lingcod avı, Kanada ve Kaliforniya tarafından Pasifik kıyısı perakende ve catering pazarlarına sunulur. Her ne kadar, av bolluğu olsa da, yeni marketler bu balığa açıktır.         

152 cm boya kadar ulaşabilmektedir. Kuzeydoğu Pasifik orijinlidir. Dip sularında bulunur. Göç eden ve göç etmeyen özellikte popülasyonları bir arada barındırır. Vit A bakımından oldukça zengindir. Hızlı büyüme gösterir, bu sebeple popülasyonu balıkçılığa karşı direnç gösterir. 1940’lardan beri ticari önem arz eder.

Amerika’da stok kendini yenilemiştir, avcılığının çok fazla yapılması söz konusu değildir, 2004’te 178,6 metrik tondan 2010’da 407 metrik tona yükselmiştir. Monterey Bay Aquarium çevre topluluğu, bu balığı “iyi bir alternatif” olarak değerlendirmektedir.

Yeni bir tür olmayıp, popülasyonu artmakta olan bir balıktır. Lingcod, bir morina türü olmayıp, bir Pasifik greenling türüdür. Yumuşak hassas bir ete sahiptir, fakat sıkıdır, yumuşak nemli derisi morina türlerine benzer. Pek çok menü ve perakende pazarına uygundur.

Arşive gitmek için tıklayınız

Paylaş: