Pasifik Snapper (Lutjanus guttatus)

Martec, Kosta Rika kökenli denizcilik ve yetiştiricilik şirketinin, Miami Üniversitesi Yetiştiricilik Profesörü, Araştırmacısı ve Yetiştiricilik Direktörü- Dan Benetti  ve Parque Marino del Pasifico uluslar arası organizasyonu ekibini oluşturmaktadır.

Pasifik Snapper, levrekgillerden olup, maksimum 80 cm boya ulaşabilmektedir. Yetiştiriciliğe uyumlu, denizel bir türdür. Pazarda taze veya donuk yer alır.

Snapper büyük bir takip konusudur ve bu yüzden balığın pazarlanması büyük bir iş değildir. Benetti,  pazarı geliştirmeye gerek yoktur şeklinde ifade etmektedir. Martec, Birleşik Devletlere odaklanmıştır, ki zaten kırmızı snapper burada yetişmektedir, restoranlarda,  meyve sebze dükkanlarında ve süpermarketlerde tüketilmektedir. Yakın zamanda somonun yanında yerini alacaktır.

Pasifik Kırmızı Snapper hakkındaki araştırmalar 1990’ların ortalarında Kosta Rika ve Panama devlet laboratuarlarında başlamıştır. Sadece Martec’te değil, Orta Amerika’da da ürün sadece araştırma boyutunda kalmamış, ticari olarak gelişmeye başlamıştır. Böylece pazarlanabilir hal almıştır.

Bu sadece bir başlangıçtır, konuşulduğu gibi ürün geniş alanlara yayılmaktadır.

Arşive gitmek için tıklayınız

Paylaş: