Arctic Char Alabalığı (Salvelinus alpinus)

Icy Waters ve diğer Kanadalı firmalar ile beraber İzlanda, Norveç, Batı Virjinya, İsveç ve İrlanda’da bu balığı üretimine rastlanmaktadır.

Arctic char alabalığına olan talep toptancılar ve restorantlar tarafından artmakta ve yüksek somon fiyatlarına karşın bir alternatif olarak görülmektedir.      

Kanadalı üretici Icy Waters genel müdürü John Rose, yüksek teknolojide Artcic Char alabalığı yetiştirmekte  ve ticari kültür balıkçılığı operasyonları için satılmakta ve büyüyen bir talep görülmektedir demektedir.

“Yükselen somon fiyatları ile  Arctic Char Alabalığına olan ilgi arasında kesinlikle bir ilişki mevcuttur. Bu durumda, char alabalığı piyasada somondan sonraki yerini sağlamlaştırmaktadır.” Rose demektedir.

Arctic Char Alabalığı, somon ve gökkuşağı alabalıkları ile karakteristik özellikleri benzediğinden ilişkilidir.

Kültür çeşidi olarak Arctic Char Alabalığının elveişliliğini belirlemeyi amaçlamış araştırma 1970’lerin sonundan beri devam etmektedir.

Rose “Bu durumda, Arctic Char Alabalığı 90 metreküp suda  yüksek yoğunluk koşullarında yetiştirilir,  kültür balıkçılığının artan ticari fizibilitesi ile birleştirilir, bu türü yetiştiriciler için çekici kılmaktadır.”  demektedir. Arctic Char Alabalığı, somon ve gökkuşağı alabalığı arasında ayırıcı bir tada sahiptir. Derisi, somon ve gökkuşağı alabalığına göre daha ince yapıdadır.

Arşive gitmek için tıklayınız

Paylaş: